måndag 24 juli 2017

Halmstad och Tall Ship Regatta

(Ett inlägg skrivit i efterhand)
2017-07-01 lördag
Vi kom till Halmstad och började med att åka till Biltema då det var några småsaker vi behövde. Vi passade på att ta en fika i deras fik men det var inte alls lika billigt och bra som hemma. Dessutom serverades kaffet i pappersmuggar vilket varken är gott att dricka ur eller känns särskilt miljövänligt.
Ja ja, vi drog vidare och landade på Nordic Camping Hagön. Det var en fin camping och vi fick en hyfsat bra plats. Vi började med att korka upp en NVY för att fira att vi har semester och att vi är i Halmstad. Sen besämde vi oss för att gå in till stan och hamnområdet. Det var ca 5 km dit men det gick en jättebra gångväg hela vägen in så vi slapp gå på vägen.
Vi gick en liten sväng i hamnen och det var jättehäftigt med alla stora båtar. Men hungriga var vi så vi begav oss upp till stan och åt på en jättebra hambugerrestaurang som heter Mr. Vinck. Rekommenderas starkt. Sen gick vi tillbaka ner till hamnen och fortsatte titta på båtar. Det var flera scener på hamnområdet också och det var någon som spelade på någon av scenerna hela tiden. Vi stod och lyssnade på Jessica Andersson som var jättebra och väldigt nära sin publik.
Senare på kvällen tittade vi lite på Hov1 och ett jättehäftigt framträdande av Burnt Out Punks som hade en eldshow utöver det vanliga. Efter det gick vi tillbaka till campingen igen. Det blev ganska många steg den dagen...

2017-07-02
På söndagen orkade vi inte gå in till stan så vi tog bussen istället. Började med att gå och äta lite lunch på Espresso House. Kl 13 seglade vi sedan med Kapitan Borchardt. Tyvärr blåste det så mycket det blev mycket att gå för motor, men några segel kom upp tillslut. Jag mådde lite illa, men på det hela gick det bra. Efter seglatsen gick vi lite till i hamnen innan vi gick upp till stan för middag. Det blev en supergod och maffig middag på Harrys med Lax Café de Paris, lite gott vin och så marängsviss på det. Mums!

Som sagt var det storm hela dagen så konserterna vi hade sett fram emot på kvällen blev tyvärr flyttade inomhus med mycket begränsad yta. Vi orkade inte stå och köa för vi hade förmodligen inte fått plats ändå. Vi kände oss ganska urblåsta och tog bussen tillbaka till campingen igen.

2017-07-03
På måndagen checkade vi ut från campingen. Det blåste rätt rejält hela natten och det är tur vi har stödben på Tuzzen annars skulle han ha gungat rätt mycket hela natten. Vi åkte till en parkering ganska nära hamnen och gick sedan ner för att titta på när alla de stora båtarna skulle segla iväg. Det var rätt mäktigt att se alla stora båtar. De gick förstås för motor genom hamnen, men ändå.
Efter lite fika i Tuzzen började vi sedan vår resa hemåt. Med ett kortare stopp för middag i Tuzzen vid en golfbana och en liten sjö så landade vi i Rimforsa vid 21.45 för att hämta Tyson.

Det har varit en härlig resa och jag tror att vi kommer att utnytta Tuzzen rätt mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar