fredag 4 augusti 2017

Ett bruk, ett vikingacenter och en halvö ut i Vänern


Igår hade vi ingen täckning på campingen Grums fish n' camp så det blev ingen uppdatering då. Men det hände å andra sidan inte så mycket igår. Vi åkte bara från Villingsberg till Grums via en Husbilslandet i Kristinehamn. Vi hade hoppats på en stort varuhus med en massa tillbehör, men de hade inget sånt bara en massa nya och begagnade husbilar. Vi landade på campingen vid 16.30 och sen regnade det hela kvällen. Det blev bara en promenad med regnställ på, annars var vi mest i husbilen. 

Vi startade dagen idag med att åka in till Grums för att handla och tanka. Sen åkte vi till Borgvik vilket är en gammal bruksby med en massa fina gamla byggnader och ett gammalt nedlagt bruk. 
Här passade vi även på att äta lite lunch på Kungskvarns världshus, en supersmarrig räkmacka och kaffe. 

Sen åkte vi vidare till ett vikingacenter i Nysäter. Här kollade vi på muséet och beskådade vikingabåten de byggt för inte så länge sedan. Vi köpte även en jättefin oljelyckta. 

Efter besöket tog vi oss ner till sydspetsen på Värmlandsnäs, en halvö som sträcker sig långt ut i Vänern. Här campar vi för natten. 

Kvällspromenaden blev till absoluta sydspetsen på halvön. Jättevackert. 

Nu njuter vi lite vin och chips till sorlet från campingens servering som har räkfrossa ikväll. Tyson är trött och ligger i husbilen och sover. 

Idag har varit en händelserik dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar