tisdag 27 juni 2017

Mot Oskarshamn

 
Idag har vi åkt på en liten roadtrip, närmare bestämt till Oskarshamn. Vi har egentligen inte bestämt något speciellt att göra här, men kusten kändes trevligt och vi sitter just nu och funderar på vad vi ska hitta på i morgon.

På vägen hit stannade vi en kortis i Tuna by, mest för att rasta Tyson lite. Jag tror att han blir lite åksjuk av gungandes i husbilen. Strax efter Tuna by hittade vi en liten avtagsväg som mest bestod av två hjulspår som gick ner mot Tuna sjö. Där stannade vi ett par timmar och lagade lite mat. Idag blev det fläskkotletter med kokt potatis och pepparsås. Det smakade bra. Till efterrätt hade vi med oss en liter jordgubbar. Solen sken och vi satt en stund och bara njöt. 

Vid 18.30 landade vi på First camp Gunanrsö. En jättemysig camping med väldigt trevlig personal och fina servicebyggnader. Vi tog ett glas vin och lite chips vid husbilen och studerade områdeskartan lite. Sen tog vi en lång promenad runt på området och bort till alla stugor. Campingen ligger delvis på en ö och delvis på fastlandet. Det är vatten runt om med många fina badställen, både långgrunda sandstränder och klippor som stupar ner i vattnet. Men tyvärr är det inte så varmt så det går att bada än. Kanske får vi återvända hit i augusti någongång, så att Östersjön har hunnit att bli uppvärmd. Det är så himla mysigt här så man tror knappt att det är sant.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar