onsdag 28 juni 2017

Oskarshamn, Stensjö by och Blankaholm

Dagen idag startade med att vi åkte in till Oskarshamn. Vi parkerade nere i hamnen och på vägen upp till centrum gick vi förbi världens längsta soffa, 72 meter. Inte så vacker men längre finns inte att finna i alla fall.

Vi tog en fika på ett jättemysigt café, Café Shalom, med fin uteservering så att Tyson kunde få vara med. Där åt vi ostfralla, wienerbröd och kaffe i sällskap av massor med gråsparvar. När vi skulle gå ner mot hamnen igen gick vi på Besvärsgatan (vem vill bo på en sådan gata???). Det var en jättemysig gränd men små pittoreska hus.
 I hamnen fanns det massor med rosor som doftade underbart. Och mitt bland dessa dök mina två älsklingar upp ;-)Sen styrde vi Tuzzen mot Stensjö by. En gammal by med bullebykänsla. Här gick vi bland gamla hus, gärdsgårdar, över ängar och genom hagar. Man fick lite av Astrid Lindgren-känsla och det är kanske inte så konstigt när utomhusscenerna i Emil i Lönneberga spelades in här.   
 
  Efter lite fika i gröngräset med melon och kaffe åkte vi vidare och hamnade i Blankaholm. Här handlade vi dagens middag i lanthandeln, gulaschsoppa. Lite vila på det innan vi tog en liten sväng i byn och hamnen. Vi gick även upp på en utsiktsplats, men som det ofta är nu mera så har träden vuxit sig stora så utsikten är inget annat än trädtoppar.

Nu sitter vi i husbilen igen, det har blivit lite småkyligt trots att klockan bara är 20.00. Vi dricker vin och läser och har det allmänt gött. Det är ju semester.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar